Limited Edition Rijkswachters


De Rijkswachters Limited Editions zijn samenwerkingen van Studio Hamerhaai met twee hele toffe kunstenaars. Zij geven hun eigen draai aan onze Rijkswachters en creëren zo hun eigen divisie in ons Rijkswachter Leger.

Wij presenteren met trots: de Rijkswachter Diorama en de Rijksmeester!

Beide zijn Rijkswachter Medium (30 cm hoog) en zijn armen kunnen bij de schouder bewogen worden.

In de Rijkswachter Diorama zit in de buik een diorama: een stilleven, aangelicht met LEDlampjes. Die kan je aan en uit zetten met de schakelaar voor op zijn buik. De diorama is gemaakt door kunstenaar Flagg. “remembering your childhood in an adult kind of way”. Zij maakt prachtige kijkdoosjes met veel humor & soms een tikje duisterheid.

De Rijksmeesters zijn beschilderd door Annemiek van Duin met kunstwerken van het Rijksmuseum. Als zij in de Gouden Eeuw was geboren, dan was ze een meester vervalser geweest. In iedere techniek die zij interessant vindt, bijt ze zich vast tot ze hem onder de knie heeft. En hoe ze de kunstwerken van het Rijksmuseum om de Rijkswachters vouwt, daar komt haar meesterschap pas echt om te hoek kijken.  De Rijksmeesters zijn na beschildering afgelakt met een polyurethaan lak.

De Limited Editions zijn uniek. Daarom maken we een foto van het diorama of de Rijksmeester, zodat je precies weet welk kunstwerk je uitkiest. Wacht niet te lang, want eenmaal verkocht komt er nooit meer eenzelfde!
Is er niets meer te zien? Dan zijn alle Rijkswachters Limited Editions verkocht. Wij doen ons best om steeds nieuwe ontwerpen erop te zetten.

Hier kan je meer informatie over de Rijkswachter Diorama en Flagg vinden.

Hier kan je meer informatie over de Rijksmeesters en Annemiek van Duin vinden.